Skip to main content
Print Logo
Du bruger en ældre browser, som vi ikke er i stand til fuldt ud at støtte. Din erfaring med vores hjemmeside, kan være mindre end optimal grundet vores fokus på performance, sikkerhed og pålidelighed. Overvej at opgradere din browser, hvis du har problemer med at bruge vores hjemmeside. Lær mere
Vi indhenter yderligere lager!
når produktet igen er til rådighed
Beskrivelse

Disse barrer er fremstillet fra en genvundet sunken skat fra S.S Gairsoppa, hævet til overfladen ved Odyssey Marine Exploration.

SS Gairsoppa var et britisk damp- og handelsskib, der blev bygget og søsat i 1919, sandsynligvis opkaldt efter Gersoppa vandfaldet i Indien. Det var et civil handelsskib ejet af British India Steam Navigation Company Ltd i London, indtil det blev hyret til krigsindsatsen som et fragtskib til krigsforsyninger.

Under en leveringsrejse, der begyndte i december 1940, blev skibet fyldt med sølvbarrer, støbejern og te som blev fragtet fra Calcutta, Indien til Storbritannien. Gairsoppa havde sejlet rundt om kap syd i Sydafrika til Sydatlanten, hvor skibet mødtes med en flåde af andre handelsskibe på havnen i Freetown i Sierra Leone under Master Gerald Hyland. Planen var, at skibet ville sejle videre til Galway, Irland hvor lasten skulle aflastes.

Men ikke længe efter afsejlning fra Sierra Leone blev flåden udsat for hård vind og stormbølger i det åbne Atlanterhav. Gairsoppa begyndte at løbe tør for kul og var tvunget til at tage en mere direkte rute til Galway, uden resten af flåden. Skibet nåede aldrig frem.

Den 16. februar 1941 blev den S.S. Gairsoppa spottet af en tysk Focke-Wulf Fw 200 fly og blev efterfølgende torpederet den 17. februar af en tysk ubåd med betegnelsen U-101 under kommando af Ernst Mengersen, og sank med tab af 85 sømænd. En enkelt redningsbåd ledet anden officeren, R. H. Ayres, formåede at flygte med 6 andre besætningsmedlemmer, men kun Ayres blev reddet i live efter båden kæntrede.

I næsten 70 år sad Gairsoppa på bunden af havet, 5 km dybt i Atlanterhavet omkring 500 km sydvest for den irske kyst. Efter et par mislykkede forsøg på at finde et redningsmandskab, bekræftede Florida-baserede Odyssey Marine Exploration, den 26. september 2011 identiteten og lokaliseringen af Gairsoppa. Man begyndte derefter at genvinde skibets last, og 23. juli 2013 havde man indhentet 61 ton sølv bullion. Hovedparten af det genfundne sølv (3 af 4 partier) var .915 ren Dore (delvist raffineret) barrer.

Nu har du lejlighed for at eje en del af historien. Med en begrænset produktion af disse 10 ounce barrer, vil de helt sikkert blive hurtigt solgt!

The bar you receive may be tarnished, or in used condition.

Specifikationer
2990
US
Sunshine Minting
Let brugt
999
The words "Certified Gairsoppa Shipwreck Silver 10 Troy Ounce 999 Fine Silver" and the serial number of the bar
A profile view of the SS Gairsoppa in the 1920s and the words "SS Gairsoppa February 17, 1941" (the date the ship was sunk)
10.0000
Ja

SKU

2990

land

US

Fabrikant

Sunshine Minting

Tilstand

Let brugt

renhed

999

Forsiden

The words "Certified Gairsoppa Shipwreck Silver 10 Troy Ounce 999 Fine Silver" and the serial number of the bar

Bagsiden

A profile view of the SS Gairsoppa in the 1920s and the words "SS Gairsoppa February 17, 1941" (the date the ship was sunk)

Metalvægt (ozt)

10.0000

Certifikat

Ja
Anmeldelser