Skip to main content
Print Logo
Du bruger en ældre browser, som vi ikke er i stand til fuldt ud at støtte. Din erfaring med vores hjemmeside, kan være mindre end optimal grundet vores fokus på performance, sikkerhed og pålidelighed. Overvej at opgradere din browser, hvis du har problemer med at bruge vores hjemmeside. Lær mere
På lager
Beskrivelse

Den amerikanske Silver Eagle er den officielle sølv BULLION mønt for USA. Den blev først udgivet af United States Mint, den 24. november, 1986. Den er præget udelukkende i en såkaldt "one-troy" ounce størrelse, der har en nominel pålydende værdi af en dollar og er garanteret til at indeholde en troy ounce af 999 rent sølv. Dens indhold, vægt og renhed er certificeret at United States Mint. Udover BULLION versionen, har United States Mint produceret en bevis version og en ikke-cirkuleret version til møntsamlere. Den amerikanske Silver Eagle er blevet produceret af tre møntudstedere: Philadelphia Mint, San Francisco Mint, og West Point Mint, med den sidste som den der har produceret det største antal mønter.

The design on the coin's obverse was taken from the "Walking Liberty" design by Adolph A. Weinman which originally had been used on the Walking Liberty Half Dollar coin of the United States from 1916 to 1947. Da dette dristige design havde været en offentlig favorit, og eet af de mest elskede design af alle USA mønter i moderne tid, sølv eller andet. Designet blev genoplivet til bruge på Silver Eagle mønterne, årtier senere. Forsiden er indskrevet med året for møntens prægning eller udstedelse, ordet LIBERTY, og IN GOD WE TRUST.

Den anden side er designet af John Mercanti og viser en heraldisk ørn bag et skjold; ørnen holder en olivengren i sin højre talon og pile i den venstre, et nik til USA's sejl; over ørnen er tretten femtakkede stjerner, der repræsenterer de Tretten Kolonier. Denne side af mønten er yderligere indskrevet med sætningerne UNITED STATES OF AMERICA, 1 OZ. FINE SILVER ONE DOLLAR, and E PLURIBUS UNUM samt møntudstederens mærke hvis relevant.

Ved bestilling af 20 stk. forsendes disse mønter i en plastiktube, og ved 500 stk. bestilling vil de blive forsendt i en monster boks.

Disse mønter er sat ned eftersom der kan forekomme pletter, ridser og synlige mærker fra håndtering.

Specifikationer
2608
US
U.S. Mint
Let brugt
999
Walking Liberty
Eagle
1986
4.05
0.32
USD 1
1.0000

SKU

2608

land

US

Fabrikant

U.S. Mint

Tilstand

Let brugt

renhed

999

Forsiden

Walking Liberty

Bagsiden

Eagle

Først udgivet

1986

Diameter (mm)

4.05

Gennemsnitlig tykkelse (mm)

0.32

Lovligt betalingsmiddel

USD 1

Metalvægt (ozt)

1.0000
Anmeldelser