Skip to main content
Print Logo
Du bruger en ældre browser, som vi ikke er i stand til fuldt ud at støtte. Din erfaring med vores hjemmeside, kan være mindre end optimal grundet vores fokus på performance, sikkerhed og pålidelighed. Overvej at opgradere din browser, hvis du har problemer med at bruge vores hjemmeside. Lær mere
Vi indhenter yderligere lager!
når produktet igen er til rådighed
Beskrivelse

Den amerikanske Silver Eagle er den officielle sølv BULLION mønt for USA. Den blev først udgivet af United States Mint, den 24. november, 1986. Den er præget udelukkende i en såkaldt "one-troy" ounce størrelse, der har en nominel pålydende værdi af en dollar og er garanteret til at indeholde en troy ounce af 999 rent sølv. Dens indhold, vægt og renhed er certificeret at United States Mint. Udover BULLION versionen, har United States Mint produceret en bevis version og en ikke-cirkuleret version til møntsamlere. Den amerikanske Silver Eagle er blevet produceret af tre møntudstedere: Philadelphia Mint, San Francisco Mint, og West Point Mint, med den sidste som den der har produceret det største antal mønter.

Designet på møntens forside blev taget fra "Walking Liberty" design af Adolph A. Weinman som oprindeligt var blevet brugt på Walking Liberty Half Dollar mønt i USA fra 1916 til 1947. Da dette dristige design havde været en offentlig favorit, og eet af de mest elskede design af alle USA mønter i moderne tid, sølv eller andet. Designet blev genoplivet til bruge på Silver Eagle mønterne, årtier senere. Forsiden er indskrevet med året for møntens prægning eller udstedelse, ordet LIBERTY, og IN GOD WE TRUST.

Den anden side er designet af John Mercanti og portrætterer en heraldisk ørn bag et skjold; ørnen griber en olivengren i sin højre talon og pile i den venstre, som er en gengivelse af the amerikanske segl; over ørnen er tretten fem-takkede stjerner, der repræsenterer de Tretten Kolonier. Den modsatte side er indskrevet med sætningerne USA, 1 OZ. FINE SILVER ONE DOLLAR, og E PLURIBUS UNUM samt møntudstederens mærke hvor relevant.

These coins will be shipped to you individually protected in a clear plastic sleeve, in multiples of 20 they will be shipped in a plastic tube.

Specifikationer
2545
USA
U.S. Mint
Let brugt
999
Walking Liberty
Eagle
1986
40.6
3.2
USD 1
2013
1.00

SKU

2545

land

USA

Fabrikant

U.S. Mint

Tilstand

Let brugt

renhed

999

Forsiden

Walking Liberty

Bagsiden

Eagle

Først udgivet

1986

Diameter (mm)

40.6

Gennemsnitlig tykkelse (mm)

3.2

Lovligt betalingsmiddel

USD 1

år

2013

Metalvægt (ozt)

1.00
Anmeldelser